Trimmaajat

Trimmaajat

Tarja Kallström
tarja_ruben

Olen ollut koirien kanssa tekemisissä lähes koko ikäni. Olen kasvattanut vehnäterriereitä vuodesta 1993 kennelnimellä Musca-Rosán ja kotona vehnien lisäksi meillä on vuodesta -95 koko ajan ollut myös portugalinvesikoiria. Sen vuoksi olenkin erikoistunut ja sydäntä lähellä ovat kaikki terrierit ja vesikoirat. Teen näyttelytrimmauksia näille ja kotitrimmauksia kaikille koiraroduille.

Valmistuin trimmaajaksi Koulutuskeskus Salpauksesta 2011 ja olen myös opettanut siellä uusia trimmaajia. Olen pitänyt useita trimmaus- ja turkinhoitokursseja eri rotuyhdistyksille, sekä kouluttanut ja kilpaillut agilityssä menneinä vuosina. Nyt pääasiallinen harrastus koirien parissa liittyy lähinnä näyttelyihin sekä jalostukseen.
Pidän jatkuvasti ammattitaitoa yllä alan ammattilaisten ja kasvattajien vetämillä koulutuksilla.

Kohtelen koiria ammattitaitoisesti ja hellästi. Jos koira vaatii erityiskohtelua sairauden, vanhuuden tai muun syyn vuoksi, niin silloin käytössä on oma huone ko. asiakkaita varten.

 

Raisa Kauppila

Koirat olivat alun perin vain rakas harrastus, kunnes tein siitä myös työn. Olen ollut eläinrakas pienestä pitäen ja koirat, kissat, kilpikonna, hamsteri ja hevoset ovat opettaneet erilaisten eläinten käsittelyä minulle vuosien varrella. Koirien trimmaajaksi päädyin kun kahdeksan vuoden parturi-kampaaja yrittäjyyden jälkeen sain mahdollisuuden opiskella koulutuskeskus Salpauksessa eläintenhoitajaksi jossa pääosaaminen on koirien trimmaus. Nyt olen toiminut vuodesta 2013 asti trimmaajana, omalla toiminimellä Trimmauskeskus divan tiloissa vuokralla.

Omat koirani (Kiinanharjakoira, keskikok. Villakoira ja espanjanvesikoira) ja koiraharrastukseni ovat opettaneet paljon koirien käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Koiranäyttelyistä innostuin keskikokoisen villakoirani kanssa ja opiskelin villakoirien näyttelytrimmauksen. Muiden rotujen rodunomista trimmausta olen opiskellut useilla trimmaus kursseilla. Harrastan aktiivisesti agilityä jossa olen kouluttanut ja kisannut kaikkien kolmen koirani kanssa. Tokosta olen oppinut paljon vinkkejä ihan koiran kouluttamiseen trimmaus pöydälläkin. Muut lajit kuten näyttelyt, haku, jälki, nosework ja paimennus, mitä olen kokeillut ovat tukeneet minua ymmärtämään koirien ajattelu maailmaa paremmin.

Pidän uuden opiskelusta ja käyn erilaisia kursseja trimmaamiseen(rodunomainen trimmaus), koirien käyttäytymiseen ja harrastus lajeihin liittyen ahkerasti.

OLEN:
-Koiraharrastaja joka trimmaa koiria niiden hyvinvointia ajatellen ja asiakasta kuunnellen
-Innokas villakoirien turkkien muotoilija ja saksitöiden tekijä mutta minulta sujuu myös yleisimpien rotujen trimmaaminen rodunomaisesti
-Olen maalaisjärjellä ajatteleva esteetikko

 

Elisa Kallio

Websize Elisa (2)Olen nuoresta iästäni huolimatta harrastanut koirien parissa lähes koko ikäni. Kotoani löytyy kaksi bordercollieta, joiden kanssa harrastan aktiivisesti rallytokoa ja satunnaisesti muita harrastuslajeja. Olen opiskellut koirien käyttäytymistä, kouluttamista ja käsittelyä itsenäisesti vuosien ajan ja unelmani ovat aina liittyneet koirien parissa työskentelyyn.

Valmistun koulutetuksi trimmaajaksi Koulutuskeskus Salpauksesta keväällä 2021. Osaamisalaani kuuluvat kaikenlaiset kotitrimmit sekä koirien totuttaminen käsittelyyn ja trimmaukseen. Tärkeintä minulle on kohdella koiria ammattitaitoisesti ja koiran ehdoilla, koiran tarpeet huomioon ottaen. Olen työskennellessäni johdonmukainen ja hellä. Jos koirasi vaatii erityiskohtelua, keksimme varmasti yhdessä ratkaisun.